Salina Slanic Prahova

Este coplesitoare. Este uriasa si stranie.

Pacat ca prea „romaneste” e pusa in valoare: in jur, o atmosfera de balci; iar amenajarile interioare sunt cat se poate de saracacioase, amintind mai curand de un loc de pedeapsa pentru „clasa muncitoare”. Asta insa nu ne-a impiedicat sa-i savuram maretia salilor uriase (cea mai inalta dintre ele are 70 de metri). A fost si Papillon cu noi, reprezentat de un fluture de jucarie, deci cu totii am fost 7 – Papillon, un coleg motociclist, a trebuit sa stea acasa, in urma unui accident stupid: in vreme ce se adapostea de o ploaie naprasnica cu tot cu motocicleta sub copertina unui refugiu de autobuz, un cetatean a intrat cu masina peste el, acolo, accidentand si omul si fierul …

Mergi 200 km dus-intors din Bucuresti pentru a vedea Salina de la Slanic-Prahova, vezi traseul detaliat aici. Este cunoscută drept cea mai mare salină din Europa. Drumul pana la Cheia este excelent, are numeroase curbe de o dificultate sporita si peisajul e super.

Pe drum miroase-a brad si a munte.

(foto: evz.ro)

Mitza: „Bâlciul e chiar la 100 de metri de salină, inainte de parcarea in care o motocicleta e taxata cat o masina… Dar da, mina e fantastica, lifturile sunt de senzatie…iar temperatura salinei e perfecta pentru o vară toridă.”

in apropierea salinei se afla vulcanii noroiosi

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s