Întrunirea de clasice, comuniste și fiare cu ataș

01

Motocicliștii iubitori de  fiare clasice și comuniste – cu sau fară ataș – s-au întâlnit în vara aceasta în Făgăraș. Cincizeci si cinci de motociclete „în temă”, una mai frumoasă ca alta; mai mult de o sută de motocicliști veseli si încă pe atâția vizitatori, veniți să admire „babele”; gazdele impecabile de la „Casa Zmeilor”; drumul savuros pe Transfagarasan; peripețiile inerente pilotarii unor motociclete bătrâioare și organizarea de buna calitate, preocuparea până la detaliu a organizatorilor pentru rezolvarea tuturor chestiunilor mărunte – toate acestea au făcut ca întrunirea să fie reușita. Mie mi-a placut tare mult (deși am lăsat acasă Jivina mea Sovietică).

Acum, fără vorbe prea multe, să vedem motocicletele. Și oamenii :

02

.

moto comuniste 1

.

03

.

04

.

05

.

06

.

07

.

08

.

09

.

10

.

11

.

12

.

13

.

14

.

moto comuniste 2

.

15

.

16

.

17

.

18

.

19

.

20

.

21

.

22

.

23

.

moto comuniste 3

.

retro_bike_meet_2013_logo

Așa-i că nu credeați că în România încă mai sunt pe șosele asemenea „relicve”? Ei bine da, ele iată ca există si sunt ținute în viața de câțiva pasionați. Nu e usor lucru să menții în stare de funcționare o motocicletă comunistă. Nici una clasică. Unele sunt reconstruite dintr-o gramadă de fierătanii ruginite iar recondiționarea poate să dureze ani buni… Iți trebuie nu doar pricepere și bani dar și mult timp, trudă, răbdare și mai ales dragoste fața de fierul cel vechi.

Dar senzația pe care o ai călărind o asemenea mașinărie e … neprețuită.

Așa că … nu uita: de întâlnești în calea ta o asemenea motocicletă – care îndeobște umple strada de fum și merge cam incet – nu claxona nervos. Nu depași agresiv si nu injura încetineala utilajului: admiră și bucură-te de ce vezi. Fii îngăduitor cu fierul istoric și respectă strădania motociclistului ce-o pilotează, chiar dacă asta înseamnă pentru tine un minut în plus…

Mobra, IJ, MZ, Jawa, Simson, Dnepr, Ural au fost câteva din mărcile comuniste de motocicletă vizibile la întrunire – ce poate vi le amintiți, zărite, poate, în curtea bunicului ori la vecinul de la bloc. Dar și cateva BMW clasice și un Indian.

Vezi alte foto cu mașinariile: intalnirea-de-socialiste-si-atase.

(de-aici au fost preluate o parte din fotografii, mulțumesc)

În prima fotografie si în cea de mai jos este o IFA BK 350 cu atas Stoye, cea care mi-a placut mie cel mai mult. Si dacă salutul tradițional al motociclistilor este „asfalt uscat”, în cazul acestor minunății aș adauga altceva, de bun augur:

„Mâini curate, prieteni!”

24

Te interesează „Două Roți Istorice” ?

9 gânduri despre „Întrunirea de clasice, comuniste și fiare cu ataș

 1. mvai, m-ai lovit in corason grav (am o poza undeva cu un harley vechi, ti-l dedicasem, mai tii minte?)

  las link ca stiu ca stii ca nu e reclama, dar asa, de amintire. pot sa iau eu poza cu cainii din atas de la tine sa o pun la mine sa scriu ca „make my day”? scriu ca e a ta, fireste, pot? pot? deci poza aia m-a uns la inima mea de baba grav de tot.

  a, link cu harley-ul antic:

  http://aphextwinz.wordpress.com/2012/12/12/paulesti-sa-traiesti/

  (daca deranjeaza stergi tu)

  respect

  1. Cum sa ma deranjeze? Am mai avut noi discutia asta, e lamurita treaba: poti sa postezi pe blogul meu ce link vrei tu, poti sa iei ce poza vrei tu, la liber!

   Cei doi caini albi sunt veterani ai intalnirilor de comuniste si atase, sunt foarte frumosi si educati si sunt obisnuiti sa calatoreasca in atas.

 2. frumos povestit.. faine si pozele / am crezut ca ai fost cu comunista dar intr-o poza am vazut japoneza.. / locatia o stiu.. am fost de multe ori acolo dar iarna

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.