In Serbia, de 1 Mai muncitoresc

Sunt prea sărac să merg la Vama Veche sau Mamaia. Nici la jocul „care pe cine omoară în trafic pe șoselele țării” nu sunt bun – de 1 Mai, la fel de Paște, de Crăciun și oricând sunt zile libere, traficul rutier românesc pare o competiție între ucigași, nu o deplasare către unde are fiecare treabă sau chef să petreacă. De grătare stropite din belșug cu bere mi s-a cam luat, așa că am serbat muncitorescul 1 Mai pe două roți, în Serbia (și un pic, în Bulgaria) …

Cetatea Golubac

.

IMG_20180501_140730

.

Belgrad, cetatea și orașul vechi

IMG_20180501_124258

.

Felix Romuliana, lângă Zajecar

IMG_20180430_122749

.

In ambele țări întâlnești camioane vintage la tot pasul

.

Canionul râului Iskar

E 1 Mai, așa că am ales mai mereu meniul muncitoresc…

.

Bozhentsi, rezervație de arhitectură tradițională

Traseul complet este schițat aici, are un pic peste 1.700 de km și tura a inclus cetatea de la Dunăre Golubac – o așezare medievală construită pe ruinele castrului roman Columbarum; Belgrad – fortăreața și centrul vechi, cu o atmosferă care m-a dus cu gândul la o combinație de Budapesta & Roma; Felix Romuliana – orașul antic de lângă Zajecar, construit de  împăratul roman Galerius (de origine dac) în cinstea mamei sale; Canionul Iskar – un defileu tăiat abrupt în rocile Balcanilor și satul tradițional Bozhentsi -oficial denumit Bozhentsite (Боженците), un paradis…

🙂 Trăiască 1 Mai, ziua celor ce muncesc! 🙂

IMG_20180501_140228

Poate ești curios cum e la Niš ?

12 gânduri despre „In Serbia, de 1 Mai muncitoresc

 1. mi-a fost dor de ride-urile tale (chiar daca acum au fost multe poze si mai putin text). iti doresc un sezon moto frumos !

 2. Felicitări! Frumoasă plimbare! Și eu așa ceva am căutat și găsit, ceva comunist și antituristic: băile termale de la intrarea din Hârșova, pe malul Dunării, asfalt bun din DN pana acolo. Apă fierbinte, gratis, cazare la cort lângă apă, gratis, supermarketul pt aprovizionare in oraș la 3km. Apoi vizita la mina de cretă din Murfatlar(e boring daca nu stii unde sa te uiti, dar eu am crescut cu carti gen Ciresarii etc, si una din ele era http://www.targulcartii.ro/tudorel-oancea/donaris-2-ridica-ancora-ion-creanga-1981-376338 in care mina asta era descris intr-un fel anume. )

  1. Wow, ce mișto! Super fain, Feri! Ai fost cu ReDeGista, nu?
   (Cărțulia asta cu Donaris iată că n-o știu)… Dar mina aceasta de cretă sună bine! Koszonom szepen, omule! Mi-ai mai dat o țintă pentru vara asta!

 3. Mă bucur că ai revenit pe aici și ne mai arăți și nouă noutățile vechi de prin alte părți.Chiar dacă cu mai puține cuvinte decît ne-ai obișnuit, fotografiile spun destul.
  Mulțumesc!

  1. Mulțumesc și eu, Domnule! Mai puține povești, într-adevăr: de-abia am venit și în plus nu simt că ar fi chestii spectaculoase de spus… Nu vreau să mă dau în stambă fără motiv, sunt pur și simplu locuri frumoase, de ce să forțez o narațiune? Mă onorează vizita și vorbele tale. Numai bine să-ți fie, Om!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.