Manual de condus motocicleta

Ce faci când motocicleta derapează ? Dar dacă ai o explozie de cauciuc ? Ce este „voblajul” și cum ieși din situația asta ? Unde e bine să te poziționezi în trafic ? Ce are pasagerul de făcut ? Care-s regulile mersului în grup ? Cum eviți de urgență un obstacol ?  Știi să alegi motocicleta potrivită ? Dar echipamentul ? Cum reacționezi când un obiect te lovește în mers ?

12-rules-for-riding-with-a-pillion

(foto preluată de la pillioness.com -12-golden-rules-riding)

Un număr mare de accidente se întâmplă motocicliștilor cu doar câteva luni de experiență. Nu doar la aceste câteva întrebări, zise mai sus, un motociclist trebuie să știe răspunsul pentru a supraviețui pe șosea; mai ales, poate că cel mai important principiu ce te va ține în viață este acesta :

Fii vizibil pentru ceilalți și pilotează în defensivă. 

Un motociclist se supune acelorași reguli, valabile și pentru ceilalți participanți la trafic. Dar, în plus față de condusul unui automobil, o mulțime de lucruri despre motocicletă și pilotajul ei trebuie cunoscute, pentru ca să supraviețuiești pe două roți. Ceea ce înveți azi la școala moto în Romania este superficial, depășit și aplicabil pentru motocicletele care se fabricau acum 40 de ani.

Citește tot acest text, poate că-ți va salva viața și motocicleta:

MANUAL DE  C O N D U S  MOTOCICLETA

NU UITA NICIODATĂ:

Să fii vizibil și pilotează în defensivă, ca și când ceilalți nu te văd.
Privește și  planifică dinainte. Nu te lăsa luat prin surprindere.

Textul manualului cuprinde 18 pagini ilustrate și este preluat din manualul de pilotaj  denumit „Operator’s Licence INFORMATION of Alberta, Canada”. Traducerea e realizată, benevol și gratuit, de către motocicliștii din România, cu speranța că cei care vor citi acest document vor reuși sa evite accidente și să conducă în siguranță.

motorcycle-hand-signals-chart-1

(preluate de la motorcyclelegalfoundation)

Iar The Cornering Bible – Twist of the Wrist trebuie musai văzut:

.

Alege echipamentul tău moto!

Poate că te interesează să citești și asta :

Am devenit motociclist! Oare cât mai am de trăit ?

 

2 gânduri despre „Manual de condus motocicleta

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.