Respect !

Valoarea supremă a motocicliștilor -oriunde în lume- este RESPECTUL, iar acesta nu se impune ci se dobândește. Cum? In primul rând, SALUTĂ: când saluți alți motocicliști, le acorzi acestora respect și ei vor recunoaște astfel în tine un motociclist și nu doar un posesor de motocicletă. In al doilea rând, motocicliștii prețuiesc SOLIDARITATEA. Aceasta se dovedește prin faptă și nu prin vorbe goale: ajută oricare camarad pe două roți, necondiționat, cu orice îți stă în putere. A treia valoare în care cred motocicliștii de oriunde este EGALITATEA: motocicliștii se consideră întotdeauna egali.

Nu contează ocupația, venitul fiecăruia, etnia, nici studiile sau educația; nici dacă motocicleta camaradului tău este o vechitură sau una foarte scumpă. Nici dacă este o motocicletă strălucitoare, cu sute de cai putere sau doar o biată epavă ruginită. Nu contează nici dacă echipamentul motociclistului este foarte sofisticat ori cel mai ieftin: oricare motorist este egalul tău, pentru că NU valorile materiale sunt cele prețuite în lumea moto. A patra valoare a motocicliștilor este EMPATIA: împărtășește starea sau emoțiile camarazilor tăi, acțiunile lor pozitive, fără a-i critica nesăbuit. Iar a cincea valoare (poate nu chiar ultima) este OMUL. Respectă omul din fața ta, așa cum este el; nu judeca aparențele, respectă: doar așa ai să fii respectat.

Vei fi respectat la rândul tău, oriunde în lume, câtă vreme dovedești RESPECT…

46bd15acd11d3413ba757b7761acf2cf

RESPECTUL reprezintă atitudinea și sentimentul de apreciere și considerație sau de prețuire față de cineva, sau de ceva – dictat de cinstirea sau prețuirea acordată. A cinsti, a stima. Respectul poate fi exprimat verbal sau prin gesturi. „Respect” este un substantiv care provine din latină, respectus  -„considerație”. A RESPECTÁ înseamnă a simți și a manifesta respect față de cineva sau de ceva, a cinsti, a acorda atenția cuvenită…

big_thumb_0f3bc01c077a017092323448bbe145cc

1200x480xVNRTManzo_1200x480.jpg.pagespeed.ic.lbvvj1ro0h

Sergentul Tim Chambers salută în fiecare an, începând din 2002, miile de motocicliști care omagiază cu prezența lor victimele de război:

Imbrăcat în uniforma de paradă, Sgt. Tim Chambers salută neîntrerupt, timp de ore în șir, fiecare motociclist din procesiune. Este uimitor ce face acest om!

Salută și tu, motociclistule, orice alt camarad, oricând, oriunde.

motorcycle manners and protocols

Respectă-i pe ceilalți și vei fi respectat!

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s